fredag 26. desember 2008

Liste

3 kommentarer
Tilfeldige ting jeg kunne tenke meg akkurat nå:
EngangskameraDigert og varmt skjerf
Julestemning
Beroligende musikk
Dansesal
Gulløredobber
Pistasj-is med sjokoladebiter i
Ei god bok
After Eight
Noe magisk
Hund i fanget
Å være alene
Kakao med krem
Gode tøfler
Inspirasjon
Stjernehimmel


Er det ikke litt småsjarmerende med disse små tingene som går igjen?

Kjoler

3 kommentarer
Dette er mine yndlingskjoler:

onsdag 24. desember 2008

Ei god jul

0 kommentarer
TIL ALLE

mandag 22. desember 2008

Julegavemodus

2 kommentarer
Jeg kjenner jeg gleder meg nesten mer til å få gitt bort alle gavene jeg har strevd med enn til å få noen selv. Og det sier ikke så lite for den som kjenner meg og vet at jeg straks jeg får noe som helst som kan minne om en presang plutselig blir tre år gammel oppi hodet. Gaver er noe av det beste jeg vet! Gaver i alle fasonger og farger og prisklasser og med alle mulige intensjoner og baktanker. Pakk det inn og jeg blir kjempeglad!
Når det gjelder gavene fra meg kan jeg jo ikke fortelle dere noe særlig nå, to dager før julaften. Men vent til romjula så skal dere jammen meg få høre hvordan det oser av kreativitet på mitt eget lille juleverksted! Nå skal det nevnes at det ikke nødvendigvis alltid får så gode resultater, men idéer skal det i alle fall ikke stå på!

Her er et bilde av FANTASTISKE venner:

torsdag 18. desember 2008

Skål for panikkshopping på lille julaften.

5 kommentarer
Det lakker og lir mot juletider, og dette ser ut til å bli atter et innlegg om akkurat det. Den beskjedne spredningen av tema er bare å beklage, men sånn blir det altså når jeg helt selv skal bestemme meg for hva jeg skal fortelle dere om i dag.

Jeg har nok tatt meg litt vann over hodet når det gjelder juleforberedelser. Hittil er jeg ferdig med nøyaktig tre julegaver. Av atten. Det har seg slik at jeg er ikke av den typen som farter rundt og julestresser meg på butikker. Neida, jeg julestresser meg fint her hjemme i sofaen og planlegger alskens svære prosjekter som skal på plass før den store dagen er her.

Dessverre har jeg nok begynt å innse at de fleste av mine julegaveprosjekter nok slår feil. Jula kommer fortere og fortere hvert år, og det er begrenset med timer i døgnet. Jeg blir nok ikke ferdig i år heller.
Her er et bilde av en herlig tradisjon, hattifnattpepperkaker:

søndag 14. desember 2008

Om å føle seg hjemme

2 kommentarer
Jeg liker meg på gulvet blant alt rotet. Det er jo litt rart, men akkurat der føler jeg meg aller mest hjemme. Skal jeg i det hele tatt få noe gjort, foretrekker jeg å gjøre det sittende blant alskens halvferdige prosjekt i en meget ukomfortabel stilling mens musikken står på for full guffe. Det er i det hele tatt vanskelig å føle seg hjemme når det er stille.

Hverdagen

4 kommentarer
Dette gjør vi på Trøndertun:

Har Bad Hair Day og gjør ting vi ikke kan

Leker oss i garderoben under forestillinger


Kler oss ut på Ville Vesten-kveld


Feirer Halloween


Går tur i skogen og later som vi er elg.

Tredje søndag

0 kommentarer
Mye å gjøre. Men det skulle visst være så vrient i dag. Kan noen komme og fikse kopimaskinen? Og skriveren? Og kanskje forklare søknadsskjemaet til LIPA for meg?

torsdag 11. desember 2008

Om imp/komp og mangel på internett

2 kommentarer
Det blir ikke mye blogging uten internett. Joda, jeg er på internett nå, men må bruke mac'ene på skolen, og her i gangen er det så kaldt at fingertuppene snart fryser av!
En viss anonym ville gjerne høre litt om hva vi gjør på skolen, og dette er dagen for å fortelle om det. Nå får dere ikke vite alt som vanligvis foregår her, for det vil nok den kløktigste klare å lete opp helt selv ved å bla seg nedover i bloggen. Men nå for tiden har vi lite prosjektarbeid og mye klasser. Det passer meg veldig fint akkurat nå.

I dag har vi hatt koreografi-arbeid, og det er ganske så gøy, synes jeg. I alle fall når man får jobbe med noen man liker å jobbe med, som den skjønne Fif. Egentlig skulle vi også hatt pilates, men det ble ikke, så vi fikk en hel dag med improvisasjon og komposisjon, og det var egentlig veldig greit. Etter hvert skal jeg bli flinkere til å filme litt av hvert sånn at dere kan få se, dere også :)

Morgendagen begynner med en klassisk-økt i full klasse. Huff. Men etter dette er det julelunsj, fulgt av juleballmøte og korøving. Så er det middag, og deretter bærer det rett til byen for å klippe håret og handle julegaver.
Nå skal jeg lage ting! Blogges!

Her er et tilfeldig bilde jeg fant på skolens mac:

mandag 8. desember 2008

Jul ja.

4 kommentarer
Jeg... vet ikke hva jeg skal si. Men likevel tar jeg sikte på å plapre i vei, tilsynelatende helt uten mål og mening. Og det er jo sant. Sånn halvveis. Jeg har vel alltids noe jeg skulle ha sagt, jeg vet bare ikke helt hva. Vanligvis blir det jo noe selv om jeg ikke vet helt. Jeg kunne selvsagt skrevet om dagen i dag, men det har jeg ikke lyst til.

"Gleder du deg til jul?". Ja! Det kommer alltids opp noe.
Denne jula blir det ikke bare jul, jeg får også besøk av verdens skjønneste skapning. Ellisif kommer og feirer nyttår med meg og hele den gale slekta mi! Ingen undertanker med denne galskapen, gale er vi jo alle.

Jul er den beste tida på året. Hele adventstida også egentlig. Hele desember er full av forventninger og glede. Jeg setter pris på både julestri og julekos. Egentlig kan du bare sette jul foran hva som helst og jeg er med!

Det var jo også en digresjon...

søndag 7. desember 2008

Desember

3 kommentarer
Det har visst gått en stund. Hovedproblemet har vel egentlig vært internettproblemer, men jeg har jo ikke hatt så mye tid heller. Det er blitt desember folkens! Dessuten ba jeg jo dere om å fortelle hva dere ville høre om, og det gjorde dere ikke, så det er deres feil. For tenk. Bortsett fra Camilla da, som liker at jeg pludrer, og det skal jeg selvsagt fortsette med. 

Tilbake til det med desember. Desember er stas. Det er rett og slett den aller beste tida på året. Jeg elsker hele desember. Julestri og julekos og alt som hører til. Nå skal det nevnes at jeg kanskje ikke koser meg veldig akkurat i det jeg hopper i senga og husker at jeg har glemt noe helt vesentlig, som å lage neste dags presang i julekalenderen til Ingeborg eller Ellisif. Julekalenderen jeg har fått av dem er den beste jeg noen gang har hatt! I dag fikk jeg frokost på sengen. Kjempekoselig. Men jeg frykter at det er noe skummelt i morgen. Ellisif gleder seg.

Denne helga har i hovedsak gått med til å feire bursdager. På fredag var det feiring av Tuva på morgenkvisten og feiring av Sara på ettermiddagen. Lørdag feiret vi alle desemberbarna på tunet med en tur til Mormors stuer. I dag har jeg vært hos farmor og feiret hennes bursdag med alle mine yndlingskaker samlet på ett sted. Med unntak av delfiakake og snickerskake, men fem kakesorter blir kanskje litt mye forlangt. I alle fall når vi fikk pizza og pølse i tillegg.
I løpet av helga har jeg også fått tid til å bake havrekjeks med Ingeborg og Ellisif, ha juleverksted med hele resten av skolen (hvor vi laget nisser, julekort, marsipanfigurer og pepperkakehus - bilder kommer!), vært hjemme og bakt og pyntet pepperkaker, og lagd trolldeig med Ingeborg og Ellisif, samt gjort ferdig et par julekalendergaver. Og jo forresten så overnattet jeg hos Ellisif på fredag. Det har visst gått litt i ett.
Vet ikke helt hvordan jeg tenkte at jeg i kveld også skulle rekke å danse, lage julekalendergaver, vaske klær og sitte her og skrive om det til dere.

Sees senere!

mandag 1. desember 2008

Ode to Helga

4 kommentarer
Jeg synes det er litt spennende at så mange leser bloggen min. Og litt skremmende. Det er veldig vanskelig å forholde seg til en leserskare (eller hva man skal kalle det) som er så variert. I prinsippet skal jeg jo skrive noe som skal appellere til unge og gamle, kjente og ukjente. Alle vil lese om helt forskjellige ting, og jeg vet ikke hva. Hva vil du lese om?

Som dere sikkert vet blogger jeg først og fremst for min egen del. Jeg liker å sette meg ned og pludre litt til resten av verden (dere), og tenker sjelden noe særlig over konsekvensene. Du der ute som leser disse linjene danner deg et bilde av meg, og kanskje er det ganske riktig, kanskje er det helt feil. Og mange av dere kjenner meg fra før i hele andre settinger, kanskje ser dere noe helt annet i disse skriveriene her. Akkurat det er jo litt skremmende. Men jeg vil si til dere: stol heller på den meg du kjenner! Ikke på en melodramatisk blogger med mange rare tanker oppi hodet.

Her er en blå B i webdings siden jeg ikke får til å legge inn bilde:

B