mandag 22. februar 2010

10 ting du kan gjøre for at verden skal bli et bedre sted, for en eller annen, når som helst, i alle fall en liten stund.

- Send et postkort/brev (, gjerne til noen du ikke kjenner eller til noen du bare kjenner litt som kanskje ikke har det så bra, eller til noen du kjenner godt og er kjempeglad i som ikke nødvendigvis har det vondt, men som helt sikkert kommer til å få det enda litt bedre med en ekstra oppmerksomhet).

- Smil (, i alle fall hvis du er glad, for selv en smilende ukjent midt i mylderet på Karl Johan kan kaste et aldri så lite lys på dagen og minne noen om at det finnes gode ting i verden).

- Hils på dem du møter (selv om du aldri har møtt dem før, faktisk spesielt da, spander et ”hei” på bussjåføren og vaskedama i trappeoppgangen, og noen kommer sikkert til å synes du er litt rar, men tror du ikke noen få, til og med ganske mange, ville blitt litt gladere?)

- Gi blod

- Si nei takk til pose når du handler (, du har jo ofte med deg en veske, hvem trenger vel de ekstra posene, jo flere du tar, jo mer lager de, og jo mindre, ja jo mindre plastposer trenger vi og vips er du med på å gjøre noe godt for jorda du bor på).

- Inviter til selskap (uten noen som helst grunn, eller kanskje som en overraskelse for noen som har gjort noe veldig bra, kanskje de har gitt blod, og de fleste liker selskap, de kan til og med ta med litt sjokolade eller en maisboks hvis det står på det, så kan man kanskje kle seg ut og leke litt og alle kan glemme hvor voksne de egentlig er for en liten stund).

- Gi bort noe (som du har og ikke trenger selv, men som noen andre ville satt enda mer pris på enn deg, eller noe du har kjøpt fordi du bare så det på butikken og tenkte på noen, eller rett og slett noe du har lagd som gjør seg mye bedre på veggen hos en bestemor eller rundt halsen på en god venninne enn i roteskuffen din).

- Fortell en hemmelighet (til noen som vil ha den, hvem vil ikke ha en hemmelighet, en liten historie som bare dere to vet, for er det noe som kan løfte en ut av ensomheten, så er det en hemmelighet).

- Syng (med den stemmen du har, eller spill eller dans til en munter melodi).

- Spre alt det fine (, del sjokoladeplaten i to eller til og med seks, eller melonen hvis det er det du liker, gi en av blomstene til mamma eller lillebror, fortell videre alle de fine historiene du hører eller leser, gi noen en påminnelse om det fine som finnes i verden hver eneste dag og kanskje husker de det selv etter hvert, og snart kan det hende de ikke en gang trenger en liste for å bidra til å gjøre verden litt bedre selv også).


Ble så inspirert av en aldri så liten konkurranse

16 kommentarer:

Nøve sa...

dette ble jeg glad av iallefall, så da har du gjort ditt. :)

Nøve sa...

sv: Wicked Lovely heter boken. Den er fin! (om feer)

i dag har jeg forresten ikke tatt i mot poser og jeg har sagt hei til bussjåfører. Haha!

Speilbilde sa...

Veldig fint innlegg! :3
Enig med deg, de små tingene gjør hele forskjellen.

Jeg anbefaler folk å skaffe seg handlenett - mye bedre med gjenbruksposer enn de dumme plastposene hele tiden.

Også hilser jeg alltid på bussjåførene, de er hyggelige tilbake om du er snille med de. Tenk.

Lise sa...

Speilbilde: Takk! :) Ja sant, kjempelurt! Tar ikkeno plass å ha med seg heller. Og bussjåfører er jo tross alt mennesker de også, som alle oss andre :D

Mariama sa...

Dette liker jeg kjempegodt!

Lise sa...

Takk, Mariama :D

Helga sa...

Jeg er kansje litt overfølsom i dag, og kan skylde på PMS, men innlegget ditt fikk meg til å gråte og le om hverandre...

Lise sa...

Ååh, du er meg ei fin ei, Helga <33

konghalvor sa...

- Gi Kong halvor en klem!

Vutarie sa...

jeg gleder meg til jeg kan gi blod igjen! har fått et års karantene ettersom jeg har vært i områder med malaria. kjiiipt.

Vutarie sa...

ja, det fungerer veldig enkelt og greit. man kommer dit, og så får man et lite stikk i fingeren for å sjekke om man har ok blodprosent, og hvis man har det (har man jo som regel) så tar de deg inn i et annet rom hvor de tapper blodet. det er en sykepleier som stikker deg i armen, gjør egentlig ikke så veldig vondt, og så står maskinen og tapper blod i ca. 15 minutter mens du sitter og leser i et blad og drikker vann/juice. og så får man gave helt til slutt!
veldig enkelt egentlig :) tar litt lenger tid enn en vanlig vaksine, men man blir tatt godt vare på og så føler man seg jo veldig flink også.

Vutarie sa...

ja, det tar en liten stund :P men jeg tror de er ganske flinke til å ta vare på deg, spesielt hvis du sier på forhånd at du synes det er litt skummelt.

Siven sa...

SV: Hehe, nei, New Zealand hadde i bunn og grunn ikke vært så dumt =P bare det at dette ikke er måten jeg vil komme meg dit på...

Jeg liker forresten dette innlegget ditt veldig godt =) Det skal ikke så mye til for å gjøre verden til et litt bedre sted for seg selv og andre.

Anonym sa...

Så nydelig innlegg..!! Skjønner ikke hvorfor alle ikke bare kan være snille..det gjør jo så godt - for alle. Faktisk, dersom en person er f.eks sjalu, misunnelig eller misliker en person, hvis h*n faktisk gjør noe SNILT eller SIER noe snilt mot denne personen, så har det en enorm positiv virkning på en selv. Og folk flest rakker ned og trykker ned vedkommende for å føle seg bedre, men det er jo tvert om.

Skal huske denne listen :)

Frk. Speilvendt sa...

Så mange fine tips! Det er så viktig å gjøre dagen til andre bedre - da får du det dobbelt tilbake! :)

Vilde sa...

Fine punkter, men du kan jo starte med deg selv før du forventer det av andre.