fredag 30. september 2011

... but all you really want is to be found

Hvordan finner man motivasjonen igjen når man har et monster på skuldrene og en svart klump i magen? Det er en sånn liten knapp et sted, sier hun, og det tror jeg også, men den er så liten, og alt det vonde er så stort!

Jeg befinner meg ganske langt nede i depresjonen igjen, og da er det ikke lett å finne krefter til å bekjempe alt det andre. Men jeg prøver, fra nå av prøver jeg med hele meg. Selv om det kjennes uoverkommelig, selv om jeg allerede er utmattet. Når jeg kjenner etter, vet jeg jo at jeg blir like sliten av sykdom akkurat nå, som av å stritte imot. Det gjelder bare å bruke de vage kreftene på det de skal brukes til.

Innimellom hender det noen spør om det er noe de kan gjøre for meg. Da smiler jeg og blir takknemlig, men konkluderer med at dette er noe jeg må komme meg gjennom selv. Og det er sant. Det er jeg som må ta denne kampen, det er meg innsatsen må komme fra, men jeg trenger hjelp. Jeg trenger noen som gir meg våpnene, noen som roper ut kampspråk i det jeg rykker fram, og noen som vasker sårene når slaget er over. Jeg er så heldig at jeg får dette. Jeg er heldig.

Om du spør meg hva akkurat du kan gjøre, så har jeg endelig et svar til deg også. Jeg har noen i ryggen, som backer meg opp og hjelper meg på vei, men jeg mister av og til siktet på hvor jeg skal. Det er her du kan hjelpe meg. Du kan hjelpe meg å huske at det finnes farger i verden. Du kan minne meg på at jeg er en del av en verden som er større enn meg selv. Vis meg veien til det gode. For jeg finner det ikke selv på det stedet jeg er nå.

14 kommentarer:

Camilla sa...

Det finnes masse masse farger i verden! Du finner dem du!! :)

June sa...

Så utruleg fint og presist skildra!

ThisISmeThen sa...

Vanskelig å svare på... For fargene er så vanskelig å se, når alt rundt en er sort og mørkt...
Men med tiden, vil du se fargene igjen! Bruk de rundt deg!
Har du noen gang fargelagt med masse fettfarger, for så å legge et lag med sort fettfarge over, og så skrapt det vekk med noe skarpt etterpå?
Fargene finnes der, alltid... Man må bare skrape de frem, finne ut hvor man vil skrape og ta den tiden man trenger. Etterhvert, kommer det vakreste bildet frem! :o)
Det er det kjipeste rådet å gi, og det kan også føles som det mest nyttesløse å få, men det er noe i det.
*klemmer*

Anonym sa...

Kjære Lise:

Du er vakker
Du er sterk
Du er en fighter
Du har folk rundt deg som er glad i deg
Du får folk til å smile
Du har fantastiske kreative evner
Du er flink med ord
Du betyr mye
Du betyr mye for mange
Du har livet foran deg

Du skal kjenne sola i ansiktet
Du skal løpe barbeint i gresset
Du skal se regnbuen
Du skal le til du gråter
Du skal danse og ha det gøy
Du skal oppleve verden
Du skal motta klemmer og
kjærlige blikk
Du skal leve.

<3

Anonym sa...

*Legger igjen en styrkeklem*

Håper depresjonen slipper taket snart. Den har en tendens til å klamre seg veldig godt fast, men før eller senere glipper den taket den også.

Maria sa...

Tenk å slå hjul på Marinen, og fnis av at Maria ikke får det til. Det ska vi gjør neste sommer, nemlig!

Tenk at igjen ska det største problemet i verden vær raringa som trur dokker har nå til felles pga manglende 20/20 vision.

Tenk at vi ska ha LOTR-maraton og sikle på Aragorn.

og baksnakk folk ska vi også, som ekte fjortisa!

Og sånt <3

Ingeborg sa...

R
E
G
N
B
U
E
N

skyter fargepiler mot deg <3

Sandra sa...

Du er sterk!

Line sa...

<3

KarianneD. sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Høsten. Se alle de fargerike bladene, rødt, gult, grønt, brunt. Alt dette har naturen skapt, alle fargene. Er det ikke underlig, er det ikke vakkert. Om du skulle glemme fargene, om du skulle glemme den store verden, så kan du ta en tur ut i den skjønne naturen - puste inn den friske lufta, kjenne på barken på treet, se på alle de fargerige bladene. Og forhåpentligvis kjenne deg litt mer til stede ♥

Simon sa...

No sitt æ å ser på pokemon, du vet den episoden med jigglypuff?:D:D

Kaosviljer sa...

Å vite hva man trenger er en STOR del av å faktisk få hva man trenger. Jeg er imponert over innsikten din, du har kommet så langt.

Selv om du sier det selv: Det er MASSE farger i verden, bare du ser etter dem. La deg blende av dem for de er nydelige <3

Anonym sa...

Life is full of beauty. It really is.. you just have to look for it.. and when you can't seem to find it.. just rely on your faith that it's there, that it will resurface for you <3 just ask it to.. wait for it, be open to recieve. You and every other person on this planet deserve the best experiences the universe has to offer<3<3 Expect it, demand it, recieve it. It's already yours.. <3 love,hope&faith to you <3