mandag 14. desember 2009

Harry Potter og de glidende desperantene

Jeg hadde helt glemt hvor skjønn den første Harry Potter-filmen er! Som vi alle vet er jeg jo svoren Harry Potter-fan, så jeg har selvsagt sett filmene mange ganger, men nå var det veldig lenge siden sist, og dette var utrolig koselig! Herlighet så rørende når Dumbledore gir ut huspoengene på slutten, var helt på gråten jeg.

Vet dere, det er så godt å være en av dem som kan sette pris på ting som dette. Ja, det er innmari mange som er bitt av Harry Potter-basillen, både bøker og filmer. Men jeg hører også stadig flere som ikke har annet å komme med enn "bøkene er så mye bedre enn filmene", og det må være litt trist tenker jeg, å ikke kunne sette ordentlig pris på en film, bare fordi historien opprinnelig ble skrevet som bok. Jeg for min del liker filmer som er basert på bøker ekstra godt, for det gir meg bare enda mer når jeg får enda mer innblikk i verdenen jeg skal drømme meg bort i.

På et vis kan jeg jo forstå at noen kan synes at filmen "forstyrrer" deres egen tolkning av boken, men er den ikke litt sterkere enn som så? Jeg kan fremdeles dykke ned i en Harry Potter-bok og se min egen fregnete Ron eller desperanter som glir og ikke flyr, det er jo helt opp til min egen fantasi!

Jeg for min del prøver å la være å sammenlikne bøker og filmer. Det er to vidt forskjellige medier, de er nødt til å fortelle historien på forskjellig vis. For meg vil bøkene alltid gi meg mest, men det betyr ikke at jeg ikke elsker en god film!

Harry & Hedwig

7 kommentarer:

Nøve sa...

Veldig bra sagt!
Jeg har alltid hatt den fjerde boken som favoritt, så når den filmen kom var jeg veldig skuffet første gangen jeg så den, fordi de hadde tatt med så lite av The Quidditch World Cup ogsånn, men jeg har lært meg å sette pris på filmen som en selvstendig enhet. (som jeg liker å si xD)

Og jeg veet, jeg griner også alltid på slutten! Og litt fordi det er han gamle Dumbledore. :(

Siven sa...

Stor Harry Potter fan selv, selvom jeg må innrømme at interessen har dempet seg litt bare de siste årene. Fremdeles veldig fan, men ikke så hysterisk som det jeg var... Hmmm, kan det ha noe med at jeg var å så Equus (teaterstykket der Daniel Radcliffe var naken) i London? Ikke vet jeg. Eller kanskje jeg bare har blitt litt lei selve hysteriet rundt det. Personlig så gjør jeg som deg, skiller filmer og bøker. Jeg har mitt eget Harry Potter univers og det som har blitt skapt på film.

SV: Takk for kommentaren ang homofile og blodgivning. Jeg syns iallefall den saken er tåpelig. Det er en bitteliten sak, veldig få homofile det rammer, men jeg syns alikevel at de skal ha like muligheter som alle andre.

Jeg har ikke lyst til å bli blodgiver. Eller det moralske bak syns jeg er bra, men jeg personlig HATER alt som har med blod og sprøyter å gjøre. Haha, litt ironisk siden jeg er jente og dermed har mensen hver måned, men i tillegg så har jeg også tatovering og piercinger. Haha, jaja, tror det må være en slags psykisk greie det der =P

København ja! Det er jo en veldig koselig by da. Var der spesielt mye da jeg var mindre og tante bodde i Køben. Er du der i forbindelse med klima-møtet eller? Kjenner en del som har vært/er der enda iallefall...
Haha, dansker i nisseluer må være et herlig syn =D

Siven sa...

SV: A-ha, bodd i Køben du og ja... Da er det iallefall ikke rart om du reiser tilbake og besøker kjentfolk.

Equus var ufattelig bra. Uten tvil det beste jeg har sett på en scene noen gang! Haha, men du får et litt annet syn på Daniel og Harry etter å ha sett Daniel hoppe og sprett splitter-pine naken på scenen. Reagerte ikke på at han var naken med en gang da, haha, for skuespillet er så psykologisk at det er helt vilt, man blir HELT borte =P

Btw, det der var da ikke en SÅÅÅ lang kommentar. Jeg liker å få ting sagt, og siden jeg er ei jente som må bruke mange ord for å få ting sagt så blir det ofte sånn =)

Siven sa...

SV: Godt du syntes det var hyggelig med en litt ekstra lang kommentar da =) Store barn, små gleder! Hihi.

Hmmm, jeg har ikke hørt om at Equus har gått i Norge de siste årene faktisk... Men det er sikkert fordi jeg ikke følger sånn veldig godt med, og kanskje også fordi at det ikke har vært i Oslo. Teater i Trondheim er litt upraktisk når man bor i Hønefoss =P Oslo er mer passende da.

Hilde sa...

Alltid like fornuftig. :)

Er veldig enig, og fikk kjempelyst til å se den første Harry Potter-filmen igjen nå! Gleder meg til jul, for jeg satser på å få den skjette da. Favoritten min så langt, så! :D Wee.

Nå fikk jeg jammen meg litt lyst til å LESE BØKENE igjen også. Er litt for lenge siden!

Anonym sa...

Vet du, jeg har aldri lest en bok og så sett den på film...men det er nok fordi jeg så og si aldri leser. Pinlig dårlig med det..! Tusen takk for fin kommentar på bloggen. Dessuten liker jeg navnet ditt :D ;)

Maren sa...

Jul uten Harry Potter klarer jeg ikke helt å se for meg, både film og bok verdsettes. Det er blitt en tradisjon! <3

SV: Det er koselig å leke nisse! Først i dag jeg har fått julestemning. Dratt rundt til alle kjære og fått sagt god jul :-)