mandag 4. august 2008

Drøm

Dette har jeg egentlig aldri turt å skrive før. Dette er drømmen min, dette er alt jeg vil ha og det beste jeg noen gang kunne fått. Mest av alt er det et sted.
Jeg vil bo ved havet. Mitt ute i havgapet med utsikt over horisonten og en hvit sandstrand like nedenfor huset. Huset er stort og hvitt med hvitt stakittgjerde og en blå dør. Det er nydelig. Inne også. Jeg vet ikke helt hvordan det ser ut, det vet jeg ikke helt. Men vi har et slags verksted, en plass som kunne minne om en garasje, men egentlig er det et stort rom hvor man kan lage ting. Nei, jeg mener ikke med hammer og sag eller skrutrekker. Det er hvite ark og malingsspann og alt mulig man kan lage. Jeg vet ikke helt hvorfor det er der, jeg trenger det ikke, men jeg elsker å ha det der, og noen ganger bruker jeg det. Barna mine bruker det også. Ja, dette er langt framme i tiden. Jeg har tre barn. Min eldste datter heter Naima, den yngste Lovise eller noe enda penere. Mellom dem har jeg en sønn, han heter Elias. De er ganske tett aldersmessig og er kjempeglade i hverandre, det er ikke så farlig at vi bor såpass langt fra de andre vennene deres. Og best av alt har jeg en mann som er helt perfekt. Jeg vet ikke hvem han er, jeg vet ikke hvordan han ser ut, men jeg elsker han og vi gjør alt for hverandre og med hverandre. Jeg tror han er forfatter. Han er uansett flink med ord også gjør han noe kreativt. Barna mine er også veldig kreative. Lovise og Elias skal bli dansere. Naima er litt usikker, men jeg tror hun blir noe flott. Med meg vet jeg ikke helt. Det er ikke så farlig, jeg gjør det jeg har lyst til, og jeg er veldig flink til det.
Tilbake til huset vårt. Det er kanskje ikke så farlig, sier du, men for meg betyr det noe. Det er ingen andre steder på hele jorda jeg kunne tenke meg å være. Sitte i sofaen foran peisen kalde høstnetter, ligge i gresset under sola om sommeren. Vi har mye gress utenfor, faktisk en veldig stor hage. Den har blomsterbed mannen min tar seg av, en liten fontene, hvite smijernsbenker og en disse som henger fra et høyt tre. I et hjørne har jo jordbær og rips, ikke fordi rips er godt, men fordi det hører hjemme i den perfekte hagen.
Både kjøkkenet og den store dansesalen på loftet har store vindu med utsikt over havet.
Og været er alltid slik jeg vil ha det. Alt er bra.

11 kommentarer:

Camilla sa...

Det høres veldig fint ut ^^ Og samtidig er det ikke helt fjernt. Du har jo et kjempefint mål som faktisk kan la seg gjøre en gang i tiden. For deg. Jeg kan ikke helt forstå hvordan du klarer å tenke så langt frem. Jeg kan ikke i det hele tatt se for meg hus og barn for min egen del. Og hage tror jeg at jeg er mettet for resten av livet sånn som vi bor nå =P Men da har du iallefall en mening i ting. Da er det for noe ^^

Lise sa...

Hihi :) <3

Maria sa...

Ser det for meg. Meryl Streep eller en godt sminket Nicole Kidman spiller rollen som Mrs Lise et-eller-annet

Christina sa...

Høres kos ut:)

Maren n. sa...

Det høres litt ut som min drøm. Skremmende likt mitt hus engang i framtiden. Og det rommet i garasjen. Ja, vi har visst våre likheter, Lise :) Men det er fine likheter, for det er en fin drøm :)

Mia sa...

Wow, tenker du så langt fram i tid? Jeg misunner deg. Jeg skulle ønske jeg kunne drømme slik. Jeg er en sånn en som "tar det som det kommer", selv om jeg ikke er særlig impulsiv av meg. Eneste jeg vet jeg kommer til å ha i mitt fremtidige hus er masse plater. Men det høres virkelig nydelig ut, drømmen din altså. Skulle ønske jeg kunne si:"helt lik min drøm jo!", men så har ikke jeg en drøm vel og merke + jeg kan ikke drømme din drøm heller. Hah! Jeg er så filosofisk av meg :D Skriver lange innlegg gjør jeg også. Sorry..

Elive sa...

Du skriver så utrolig godt!
drømmen din er sjarmerende, enkel, men samtidig herlig. Hvordan du klarer å være så presis når det er snakk om fremtiden, beundrer jeg deg for. Jeg har en drøm, men ikke ord.

Kan jeg sette deg på listen over de jeg fast leser? Slik at jeg alltid sjekker innom? :)

Lise sa...

Ååh, så glad jeg blir når dere kommer med sånne lange fine kommentarer <3
Det må du bare gjøre, da blir jeg kjempeglad :D

way sa...

Høres ut som et herlig sted! blå dør faktisk.. så fine detaljer, minner meg om ei bok jeg nettopp har lest. Ønsker du noe mye nok, og vet nøyaktig hva du ønsker, har gode/positive tanker angående det, og kan se deg selv ha det slik som du drømmer, vil det også skje deg :)

Mariama sa...

Å, Lise! Du skriver så fint!

Anonym sa...

Ripsbær med masse sukker og vaniljesaus er veldig godt :)